31 poze   11250 vizite

Cum economisesti 10000 euro

Cea mai bună investiție este în propria persoană!
Vrei să câștigi bani lucrând în străinătate?
Pașii necesari:
1- Condiție fizică excelentă!
Dacă trăiești la oraș, nu ești obișnuit cu efortul fizic, faci febră musculară atunci când duci plasele de cumpărături de la mașină până în casă sau te dor toate încheieturile după o partidă de sex, scoți limba de un metru după de alergi câțiva metri sau intri în fibrilații dacă urci scările după ce s-a stricat liftul, atunci ești un ”pui de Avicola”.
Ai nevoie de minim 3 luni de antrenament pentru a fi în forma fizică necesară pentru a munci în străinătate, pentru a rezista la 10-12 ore de muncă intensă, zilnică. Antrenamentul se face zilnic, progresiv, la o sală de fitness și include obligatoriu și alergatul pe bandă (bea multă apă, manâncă la ore fixe și cât mai variat, respectă orele de somn)
-Cei ce trăiesc la țară și au gospodărie….. pot sări peste pasul 1.
2- Caută o firmă de intermediere, care duce oameni la muncă în străinătate!
Cauta informații despre acea firmă și discută cu persoane care au beneficiat deja de serviciile firmei. Sunt o grămadă de firme fantomă și țepari care promit câștiguri nerealiste și cer comisioane în avans. Firma trebuie să aibă sediu, parc auto cu microbuze-autocare și să transporte săptămânal (cel puțin) muncitori la lucru în străinătate. O firmă serioasă solicită cazier, adeverință de la medicina muncii și nu percepe comisioane în avans, plata transportului facându-se la îmbarcare, iar a comisionului din câștig la revenirea în țară sau direct de la angajator. Este anormal să se plătească în avans comisioane pentru câștigurile preconizate. Firma trebuie să te informeze în legătură cu domeniul in care vei lucra (agricultura, pomicultura, creșterea animalelor, curățenie, construcții, ingrijire vârstnici, etc), condițiile de lucru și echipamentul necesar (cizme, pelerine, manusi de protectie, ochelari, etc) dar și să îți asigure transportul dus-întors la locația respectivă.

3- Învață limba țării în care vei merge la lucru!
Nu este întotdeauna obligatoriu, dar reprezintă un avantaj să cunoști cuvintele de bază și să te înțelegi cu angajatorii. In Germania și Austria vei fi foarte apreciat dacă vei încerca să ”rupi” câteva cuvinte în limba lor, chiar și stâlcite, în loc să te dai mare cunoscător de lb. Engleză.
4- Fă-ți bagajele!
În cele mai multe locuri muncă masa și cazarea sunt asigurate, dar nu strică să-ti arunci prin bagaje niste conserve, borcane cu zacuscă si o halca de slanină. Nu uita de medicamente! (Pentru răceală, iritații de piele, febră musculară și chiar niște antibiotice). Și o cutie cu multivitamine, ce te va ajuta în caz de epuizare. Plasturii o sa fie si ei bineveniti, pentru că sigur o să te zgârâi sau o să faci bășici. Vei transpira mult, vei sta în picioare aproape toată ziua (sau în genunchi, după caz…la căpșuni desigur), vei lucra pe soare, frig, vânt sau ploaie… pregătește-te corespunzător!

5- Ai ajuns la angajator!
Indiferent de comportamentul colegilor sau patronilor, nu uita că ești acolo cu un scop, să faci bani și să te întorci sănătos acasă. Nu răspunde la provocări, nu intra în conflicte (de orice fel) și nu consuma alcool (cel puțin nu în seara dinaintea unei zile de lucru). Angajatorul îți va explica și te va învăța tot ce trebuie să faci. Dacă nu știi ceva sau nu ești sigur, mai bine întreabă, de câte ori este nevoie, nu se supără nimeni….nimeni nu s-a născut învățat. Totul e să-ți dai interesul. Dacă patronul este mulțumit de tine, poti să fii sigur că angajatorii din Romania vor afla de acest lucru și vor răspunde pozitiv la solicitarea ta pentru un alt loc de muncă, …. unul mai bun. Dacă îți vezi de treabă și nu creezi probleme, poți să te transferi de la un loc de muncă la altul fără a reveni în țară( de la cules de cireșe, la mere, struguri, salată, etc ) Este de lucru tot timpul anului, trebuie doar să-ți dorești acest lucru și să reziști fizic-psihic.

6- Banii! Ce faci cu banii?
În fiecare lună (dupa ce scazi toate cheltuielile) rămâi cu 800-1200Eur (în funcție de domeniu, ore lucrate și angajator). Dacă lucrezi mai multe luni într-un loc, solicită patronului să-ți dea banii doar la plecare, eventual cere doar o suma pentru cheltuielile cotidiene. Dacă ai posibilitatea, trimite banii în țară în cont, prin Western Union sau printr-un sistem similar. Nu merită riscul de a ține banii „la ciorap” sau de a-I trimite în țară prin diverse cunoștințe. Sunt mulți cei care și-au pierdut sau le-au fost furați banii de pe mai multe luni.
Diferența între câștigurile din țară și cele din străinătate sunt vizibile. Dacă în țară câștigi echivalentul a 400Eur/lună, nu o să reușești să economisești mai mult de 100Eur/lună. În străinătate, cei aproximativ 1000Eur/lună câștigați, sunt toți bani economisiți. Există familii care traiau la limita săraciei, in chirie si cu datorii, iar după trei ani de lucru în străinătate au reușit să-și cumpere, cu bani cash, apartament și masină. (Trei oameni, sase luni lucrate….. ~15000Euro economisiți)
Dacă în trecut, pentru a lucra în străinătate, cele mai căutate țări erau Italia, Grecia si Spania, acum lucrurile s-au schimbat iar Austria si Germania sunt în topul căutărilor. Este vorba de condițiile de lucru și cazare, respectul acordat de angajator și câștigurile lunare.
Ingrijitoarele persoanelor vârstnice sau cu dizabilități au printre cele mai mari câștiguri (1000-2000Eur/luna) și cel mai puțin de muncă. Nu au limită de vârstă, dar trebuie să urmeze un curs de formare profesională (in țară) și trebuie să cunoască limba foarte bine, pentru a fi acceptate în familiile străinilor. Persoanele care au o calificare, indiferent de domeniu și care își cunosc cu adevărat meseria, vor avea câștiguri mult peste medie, se le va fi foarte ușor să se stabilească, dacă doresc, în țara respectivă.

P.S. Dacă ești o tânără ce vrea bani, rapid (instantaneu dacă s-ar putea), pentru a-și cumpara țoale și smartphone, pentru a fi în rândul lumii și a fi acceptată de celelalte ”piți”…… și el, șmecherașul cu vorbe meșteșugite, ”prietenul” apărut din senin și care îți vrea numai binele, îți propune un câștig de 2000Euro lucrând ca ospătăriță într-un bar, dintr-o țară a carei limbi nu o cunoști ( el te asigură că nici nu e nevoie), să știi că te vei întoarce acasă cu bataturi în palme și pe genunchi, cu maxilarul dislocat, cu niște viruși și bacterii pe care nu le aveai înainte, …. și mergând așa agale, spășită, spre casa părinților, baba (radio-șanț) din colțul străzii, va observa că ai mersul un pic crăcănat.
Apfel
Apfel
Mere in Austria
Mere in Austria

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.